مشاغل خانگی راه نجات روستاییان از بیکاری
فرماندار شهرستان گلپایگان گفت: به معضل بیکاری در روستاهای شهرستان باید نگاه ابتکاری داشت و از مشاغل خانگی پر در آمد و زود بازده استفاده کرد.
مشاغل خانگی راه نجات روستاییان از بیکاری
فرماندار شهرستان گلپایگان گفت: به معضل بیکاری در روستاهای شهرستان باید نگاه ابتکاری داشت و از مشاغل خانگی پر در آمد و زود بازده استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در گلپایگان، محسن حسین میرزایی امروز (سه شنبه) در جلسه بررسی مشکلات مشاغل جوانان روستایی شهرستان با اشاره به اهمیت مشاغل خانگی اظهار کرد: در شهرستان گلپایگان این ظرفیت وجود ندارد که تمام جوانان و همه آنهایی که جویای کار هستند در ادرات مشغول به کار شوند.
وی ادامه داد: اگر کسانی که در روستا به دنبال کار هستند در ادارات شهرستان مشغول به فعالیت شوند از روستای خود به شهر مهاجرت میکنند و باز هم مشکل اشتغال روستاها پابرجا میماند، بنابراین باید به معضل بیکاری در روستاهای شهرستان نگاه ابتکاری داشت و از مشاغل خانگی پر درآمد و زودبازده استفاده کرد.
فرماندار شهرستان گلپایگان با بیان اینکه اقتصاد خوب روستائیان سبب پیشرفت روستا میشود، گفت: یکی از معایب فنی حرفهای این است که پس از آموزش حرفه، افراد را به حال خود رها میکند در حالی که باید آنها را ساماندهی کرد و از طریق تشکیل تعاونیهای مربوطه بازار کاری برای ارائه خدماتشان مهیا ساخت.
حسین میرزایی تعداد شغلهای خانگی را 260 مورد دانست و اضافه کرد: فنی حرفهای باید بیشتر وقت خود را معطوف به آموزشهایی کند که سه شاخصه مهم یادگیری آسان، تجهیزات و امکانات ارزان و سهولت ورود به بازار کار را داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: ابتدا باید نیاز سنجی کرد و برای اینکه روستاییان موفق شوند تمام تلاش خود را معطوف به دو یا سه شغل خانگی در تمام روستاها نماییم البته این حرفها گرچه ایده آل است، اما کاملا شدنی و دور از واقعیت نیست.
فرماندار گلپایگان، راه نجات مردم روستایی شهرستان از بیکاری را فقط مشاغل خانگی دانست و افزود: باید پس از بررسی های دقیق، بر روی یک یا دو شغل خانگی وقت گذاشته شود تا علاوه بر درآمدزایی برای اهالی آن روستا به یک برند برای شهرستان تبدیل شود به گونهای که تمام کشور آن را بشناسند.
محسن حسین میرزایی اظهار کرد: تسهیلاتی که در گذشته تحت عنوان وام اشتغال به مردم داده میشد عاملی برای بدهکار شدن بیکاران بود، چرا که افراد از وامهای مشاغل به خوبی استفاده نکردند و فقط بدهکاری برایشان به جا گذاشت .
وی، زنان را کانون محبت و عاطفه در خانواده دانست و یادآور شد؛ ایجاد مشاغل خانگی برای روستاییان سبب میشود که زنان کانون خانواده خود را کنترل نمایند و مشغول به کار باشند، لذا آموزشهای لازم هم باید در خود روستاها گذرانده شود .
به گزارش ایسنا؛ در پایان این جلسه مقرر شد کمیتهای با حضور کارشناس امور بانوان فرمانداری شهرستان، رییس فنی حرفهای، رییس کمیته امداد، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بخشدار شهرستان تشکیل شود و سریعاً بهترین شغل خانگی جهت آموزش به روستائیان گلپایگان معرفی گردد و پس از آن تعاونی مربوطه فعال و بازار کار نیز شناسایی شود.
- ۹۳/۰۲/۱۶